- 15 Aprel 15:03
Nazirlər Kabineti ”Fitosanitar tədbirlərinə və dövlət fitosanitar xidmətlərinə görə xidmət haqqının məbləğlərinin təsdiq edilməsi haqqında” qərar qəbul edib.
E-huquq.az-ın məlumatına görə, qərara əsasən, fitosanitar tədbirlərinə və dövlət fitosanitar xidmətlərinə görə xidmət haqqının məbləğləri aşağıdakı kimi müəyyən edilib:
Sıra №-si |
Xidmətin adı |
Ölçü vahidi |
Xidmət haqqının məbləği (manatla) |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Pestisidlərin, bioloji preparatların və aqrokimyəvi maddələrin dövlət sınağı, təkrar qeydiyyatı və ekspertizası |
||
1.1. |
Pestisidlərin və bioloji preparatların dövlət sınağı, təkrar qeydiyyatı və ekspertizası |
||
1.1.1. |
Pestisidlərin və bioloji preparatların dövlət sınağı və təkrar qeydiyyatı |
||
1.1.1.1. |
texniki sənədlərin ekspertizası |
hər bir preparat üzrə |
50,00 |
1.1.1.2. |
laboratoriya sınağı |
750,00 |
|
1.1.1.3. |
sahə (tarla) sınağı |
230,00 |
|
1.1.1.4. |
istehsalat sınağı |
170,00 |
|
1.1.1.5. |
təkrar qeydiyyat üçün ekspertiza |
1 preparat |
390,00 |
1.1.2. |
Pestisid və bioloji preparatların ekspertizası |
||
1.1.2.1. |
xarici görünüşü və rəngi |
1 nümunə |
6,00 |
1.1.2.2. |
təsiredici maddənin təyini |
1 nümunə |
165,00 (hər bir komponent üzrə) |
1.1.2.3. |
nəmlik |
1 nümunə |
12,00 |
1.1.2.4. |
stabillik |
1 nümunə |
24,00 |
1.1.2.5. |
pH göstəricisi |
1 nümunə |
18,00 |
1.1.2.6. |
narınlıq (dispersiya) |
1 nümunə |
18,00 |
1 |
2 |
3 |
4 |
1.1.2.7. |
özlülük |
1 nümunə |
18,00 |
1.1.2.8. |
sıxlıq |
1 nümunə |
18,00 |
1.1.2.9. |
elementlərin təyini (S, Cu, Mg, Al, P, Zn) |
1 nümunə |
47,00 |
1.1.2.10. |
bakterioloji göstəricilər (patogen və qeyri-patogen mikroorqa- nizmlər) |
1 nümunə |
35,00 (hər bir parametr üzrə) |
1.1.2.11. |
ümumi keyfiyyət göstəriciləri (paket - tərkib, kimyəvi, fiziki- kimyəvi göstəricilər) |
1 nümunə |
210,00 |
1.2. |
Aqrokimyəvi maddələrin dövlət sınağı, təkrar qeydiyyatı və ekspertizası |
||
1.2.1. |
Aqrokimyəvi maddələrin dövlət sınağı və təkrar qeydiyyatı |
||
1.2.1.1. |
texniki sənədlərin ekspertizası |
1 preparat |
50,00 |
1.2.1.2. |
laboratoriya sınağı |
1 preparat |
550,00 |
1.2.1.3. |
sahə (tarla) sınağı |
1 preparat |
195,00 |
1.2.1.4. |
istehsalat sınağı |
1 preparat |
150,00 |
1.2.1.5. |
təkrar qeydiyyat üçün ekspertiza |
1 preparat |
325,00 |
1.2.2. |
Aqrokimyəvi maddələrin ekspertizası |
||
1.2.2.1. |
ümumi əlamətləri (görünüşü, rəngi, qoxusu və s.) |
1 nümunə |
5,00 |
1.2.2.2. |
pH göstəricisi |
1 nümunə |
10,00 |
1.2.2.3. |
səpələnmə dərəcəsi |
1 nümunə |
12,00 |
1.2.2.4. |
qranulların orta ölçüsü |
1 nümunə |
11,00 |
1.2.2.5. |
elektrik keçiriciliyi (EC) |
1 nümunə |
18,00 |
1.2.2.6. |
üzvi maddənin miqdarı |
1 nümunə |
25,00 |
1.2.2.7. |
nəmlik |
1 nümunə |
9,50 |
1.2.2.8. |
küllülük |
1 nümunə |
8,00 |
1 |
2 |
3 |
4 |
1.2.2.9. |
quru maddənin miqdarı |
1 nümunə |
8,00 |
1.2.2.10. |
azot tərkibli maddələrin təyini (ümumi azot – N, nitrat azotu – NO -, ammonyak azotu – NH +, 3 4 karbamid (CO(NH2)2) azotu – NH +) 4 |
1 nümunə |
25,00 (hər bir parametr üzrə) |
1.2.2.11. |
humusun miqdarı |
1 nümunə |
24,00 |
1.2.2.12. |
ümumi və suda həll olan makro və mikroelementlərin miqdarı (P, K, Ca, Mg, Mn, Cu, Zn, Fe, Co, Ni, Cr, Al, S, B) |
1 nümunə |
25,00 (hər bir parametr üzrə) |
1.2.2.13. |
ümumi humic və fulvic turşu- larının təyini |
1 nümunə |
30,00 |
1.2.2.14. |
karbonun miqdarı (toplam karbon, üzvi karbon, qeyri-üzvi karbon) |
1 nümunə |
34,00 (hər bir parametr üzrə) |
1.2.2.15. |
Amin turşularının miqdarı |
1 nümunə |
26,00 (hər bir parametr üzrə) |
1.2.2.16. |
qeyri-üzvi turşuların miqdarı (nitrat, fosfat turşusu) |
1 nümunə |
12,00 |
1.2.2.17. |
bakterioloji göstəricilər (MAFAnMM, Salmonella, BÇQB, E.coli) |
1 nümunə |
35,00 (hər bir parametr üzrə) |
1.2.2.18. |
ümumi keyfiyyət göstəriciləri (paket - tərkib, kimyəvi, fiziki- kimyəvi göstəricilər) |
1 nümunə |
180,00 |
1.2.2.19. |
ağır metalların (Hg, Cd, Co, As, Cr, Pb, Ni) miqdarı |
1 nümunə |
14,00 (hər bir parametr üzrə) |
2. |
Karantin nəzarətində olan materialların zərərsizləşdirilməsi |
||
2.1. |
Karantin nəzarətində olan bitkiçilik məhsullarının zərərsizləşdirilməsi (fumiqantla) |
||
2.1.1. |
dənli və paxlalı bitkilərin məhsul- ları, yemlər |
1 ton |
0,90 |
1 |
2 |
3 |
4 |
2.1.2. |
texniki yüklər və digər materiallar (tütün, pambıq, biyan və digər karantin nəzarətində olan materiallar) |
1 ton |
0,90 |
2.1.3. |
meşə materialları |
1 m3 |
0,90 |
2.1.4. |
taxta altlıqların (paletlərin) və qutuların zərərsizləşdirilməsi və markalanması |
1 m3 |
7,00 |
2.1.5. |
toxum və əkin materialları, bəzək (dekorativ) və dərman bitkiləri |
1 ton |
1,10 |
2.1.6. |
qurudulmuş meyvələr (qoz, fındıq, badam, püstə, ərik, əncir, xurma və s.) |
1 ton |
0,90 |
2.1.7. |
yaş meyvə-tərəvəz (xüsusi kameralar və digər hermetik yerlər) |
1 m3 |
5,00 |
2.2. |
Karantin nəzarətində olan bitki və bitkiçilik məhsullarının saxlanması yerlərinin, nəqliyyat vasitələrinin və digər obyektlərin zərərsizləşdirilməsi |
||
2.2.1. |
Fumiqantla |
||
2.2.1.1. |
məhsul yığılmamış (boş) yerlər |
1 m3 |
0,16 |
2.2.1.2. |
məhsul yığılmış (dolu) yerlər |
1 m3 |
0,40 |
2.2.2. |
Aerozol formalı pestisidlə |
||
2.2.2.1. |
məhsul yığılmamış (boş) yerlər |
1 m3 |
0,06 |
2.2.2.2. |
məhsul yığılmış (dolu) yerlər |
1 m3 |
0,10 |
2.2.3. |
Maye formalı pestisidlə |
1 m2 |
0,06 |
2.2.4. |
Termik (istilik) üsulla zərərsizləşdirmə |
||
2.2.4.1. |
meşə materiallarından hazırlan- mış taralar, qutular, altlıqlar (paletlər) və s. |
1 m3 |
10 m3-ə qədər 40,00 (əlavə hər 1 m3üçün 7,00) |
2.2.5. |
Deratizasiya |
1 m2 |
0,10 |
1 |
2 |
3 |
4 |
3. |
Fiziki və hüquqi şəxslərin müraciətləri əsasında fitosanitar karantin baxışının keçirilməsi, müayinəsinin və ekspertizasının aparılması |
||
3.1. |
Fiziki və hüquqi şəxslərin müraciətləri əsasında fitosanitar karantin baxışının keçirilməsi |
||
3.1.1. |
karantin baxışının keçirilməsi |
1 nəqliyyat vasitəsi |
2,00 |
3.1.2. |
fitosanitar sənədlərinin verilməsi |
1 sənəd |
5,00 |
3.2. |
Fiziki və hüquqi şəxslərin müraciətləri əsasında fitosanitar müayinəsinin və ekspertizasının aparılması |
||
3.2.1. |
toxum və əkin materialları, bütün növ canlı bitkilər və bitkilərin çoxaltma üçün nəzərdə tutulmuş hissələri (dənli və dənli-paxlalı bitkilərin toxumları, çilik, ting, köklü bəzək və dekorativ bitkiləri, kartof və digər köküyumrular, soğanaqlar və s.) |
1 nümunə |
33,00 |
3.2.2. |
ərzaq təyinatlı bitkiçilik məhsul- ları (dənli və dənli-paxlalı bitkilər, meyvə-tərəvəz və giləmeyvələr, çay, qəhvə, kakao, meyvə quruları, ədviyyatlar və s.) |
1 nümunə |
20,00 |
3.2.3. |
texniki xammal və materiallar (kəsilmiş güllər, dərman bitkiləri, meşə materialı, taxta, tütün, pambıq, biyan kökü, digər texniki məhsullar, ipəkqurdunun bara- ması və ipək tullantıları, torpaq, üzvi gübrə, torf və s.) |
1 nümunə |
28,00 |
3.2.4. |
Zərərli orqanizmlərin molekulyar-bioloji üsullarla laboratoriya təyini |
||
3.2.4.1. |
virus mənşəli bitki xəstəliklərinin ELİSA üsulu ilə təyini |
1 nümunə |
29,00 |
3.2.4.2. |
bakteriya mənşəli bitki xəstəlik- lərinin seroloji üsulla təyini |
1 nümunə |
50,00 |
3.2.4.3. |
zərərli orqanizmlərin molekulyar- bioloji üsulla (real vaxtda PZR) təyini |
1 nümunə |
155,00 |
1 |
2 |
3 |
4 |
3.2.4.4. |
zərərli orqanizmlərin molekulyar- bioloji üsulla (klassik PZR) təyini |
1 nümunə |
82,00 |
3.2.5. |
Canlı bioloji mübarizə agentlərinin (həşərat və gənələr) ekspertizası |
||
3.2.5.1. |
canlı bioloji mübarizə agentlə- rinin ilkin ekspertizası |
1 nümunə |
85,00 |
3.2.5.2. |
canlı bioloji mübarizə agentlə- rinin təkrar ekspertizası |
1 nümunə |
36,00 |
4. Bitki və bitkiçilik məhsullarında, torpaqda və suda, bitki mühafizə vasitələrində toksikoloji analizlərin aparılması |
|||
4.1. |
Bitki və bitkiçilik məhsullarının keyfiyyət analizi |
||
4.1.1. |
nəmlik |
1 nümunə |
7,00 |
4.1.2. |
pH göstəricisi |
1 nümunə |
8,00 |
4.1.3. |
üzvi maddənin miqdarı |
1 nümunə |
35,00 |
4.1.4. |
ümumi azot |
1 nümunə |
30,00 |
4.1.5. |
ümumi kükürd |
1 nümunə |
28,00 |
4.1.6. |
ümumi bor |
1 nümunə |
32,00 |
4.1.7. |
toplam karbon |
1 nümunə |
40,00 |
4.1.8. |
toplam makroelementlər (P, K, Ca, Mg, Na) |
1 nümunə |
20,00 (hər bir parametr üzrə) |
4.1.9. |
toplam mikroelementlər (Mn, Cu, Zn, Fe, Al) |
1 nümunə |
15,00 (hər bir parametr üzrə) |
4.2. |
Bitki və bitkiçilik məhsullarında toksikoloji analizlər |
||
4.2.1. |
nitrat ( ) ionlarının miqdarı |
1 nümunə |
24,00 |
4.2.2. |
toplam ağır metalların (Pb, Cd, As, Hg) miqdarı |
1 nümunə |
20,00 (hər bir parametr üzrə) |
4.2.3. |
pestisid qalıqlarının miqdarı |
1 nümunə |
140,00 |
1 |
2 |
3 |
4 |
4.2.4. |
digər toksiki maddələrin (nitroza- minlər, PCB, PAH) miqdarı |
1 nümunə |
170,00 (hər bir parametr üzrə) |
4.3. |
Torpaqda toksikoloji analizlər |
||
4.3.1. |
ağır metalların (Hg, Cd, Co, As, Cr, Pb, Ni) miqdarı |
1 nümunə |
17,60 (hər bir parametr üzrə) |
4.3.2. |
pestisid qalıqlarının miqdarı |
1 nümunə |
185,00 |
4.3.3. |
nitrat ionlarının miqdarı |
1 nümunə |
24,00 |
4.3.4. |
digər toksiki maddələrin (neft qalıqları, nitrozaminlər, PCB, PAH və s.) miqdarı |
1 nümunə |
175,90 (hər bir parametr üzrə) |
4.4. |
Suvarma suyunda toksikoloji analizlər |
||
4.4.1. |
ağır metalların (Hg, Cd, Co, Cr, Pb, Ni) miqdarı |
1 nümunə |
11,50 (hər bir parametr üzrə) |
4.4.2. |
pestisid qalıqlarının miqdarı |
1 nümunə |
85,90 |
4.4.3. |
nitrat ( ) və nitrit ( ) ionlarının miqdarı |
1 nümunə |
10,30 (hər bir parametr üzrə) |
4.4.4. |
digər toksiki maddələrin (neft qalıqları, nitrozaminlər, PCB, PAH) miqdarı |
1 nümunə |
145,40 (hər bir parametr üzrə) |
4.5. |
Bitki mühafizə vasitələrində toksikoloji analizlər |
||
4.5.1. |
ağır metalların (Hg, Cd, Co, As, Cr, Pb, Ni) miqdarı |
1 nümunə |
14,00 (hər bir parametr üzrə) |
1 |
2 |
3 |
4 |
4.5.2. |
digər toksiki maddələrin (nitroza- minlər, PCB, PAH) miqdarı |
1 nümunə |
170,00 (hər bir parametr üzrə) |
4.5.3. |
- nitrat (NO3 ) ionlarının miqdarı |
1 nümunə |
21,00 |
5. |
Karantin tətbiq edilən və xüsusi təhlükəli zərərli orqanizmlərə qarşı mübarizə tədbirləri istisna olmaqla, digər bitki mühafizə tədbirlərinin həyata keçirilməsi |
||
5.1. |
trixoqrammanın tətbiqi |
1 hektara 1 dəfə (240 min fərd və ya 3 qr/ha) |
9,00 |
5.2. |
habrobrakonun tətbiqi |
1 hektara 1 dəfə (600 fərd və ya 3.5 qr/ha) |
10,00 |
5.3. |
feromonlu tutucuların tətbiqi |
1 hektara 1 komplekt, 1 dəfə |
10,00 |
6. |
Əkin sahələrində və digər kənd təsərrüfatına yararlı torpaqlarda aqrokimyəvi tədqiqat işlərinin aparılması |
||
6.1. |
Torpağın məhsuldarlıq göstəricilərinin təyini |
||
6.1.1. |
torpaq nümunələrinin götürülməsi |
1 nümunə* |
8,00 |
6.2. |
Torpağın kimyəvi göstəricilərinin təyini |
||
6.2.1. |
pH-ın (torpaq ekstratında) təyini |
1 nümunə |
2,00 |
6.2.2. |
əhəngin (karbonatlıq) təyini |
1 nümunə |
5,00 |
6.2.3. |
gipsin miqdarının təyini |
1 nümunə |
12,00 |
6.2.4. |
duzluluğun təyini |
1 nümunə |
5,00 |
6.2.5. |
üzvi karbonun təyini |
1 nümunə |
10,00 |
6.2.6. |
ümumi karbonun təyini |
1 nümunə |
16,00 |
6.2.7. |
üzvi maddənin (humus) təyini |
1 nümunə |
7,00 |
6.2.8. |
nitrat azotunun (NO3), ammonium azotunun (NH4) və ümumi azotun (N) təyini |
1 nümunə |
8,00 (hər biri üzrə) |
1 |
2 |
3 |
4 |
6.2.9. |
mütəhərrik fosforun (P2O5) təyini |
1 nümunə |
6,00 |
6.2.10. |
mənimsənilən kaliumun (K2O) təyini |
1 nümunə |
7,00 |
6.2.11. |
mənimsənilən natriumun (Na) təyini |
1 nümunə |
7,00 |
6.2.12. |
mənimsənilən kalsiumun (Ca) və maqneziumun (Mg) təyini |
1 nümunə |
8,00 (hər biri üzrə) |
6.2.13. |
mənimsənilə bilən mikroelement- lərin (Fe, Cu, Zn, Mn, B) təyini |
1 nümunə |
10,00 (hər bir element üzrə) |
6.2.14. |
KDK (torpaqda dəyişə bilən kationların ümumi miqdarı) |
1 nümunə |
12,00 |
6.2.15. |
SAR (natriumun adsorbsiya səviyyəsi) |
1 nümunə |
12,00 |
6.2.16. |
ESP (dəyişə bilən natriumun faizlə miqdarı) |
1 nümunə |
15,00 |
6.2.17. |
RSC (qalıq natrium karbonatın miqdarı) |
1 nümunə |
15,00 |
6.2.18. |
torpaq analizi - Paket 1 (struktur, duzluluq (EC), pH, əhəng, fosfor, kalium və üzvi maddələrin təyini) |
1 nümunə |
25,00 |
6.2.19. |
torpaq analizi - Paket 2 (struktur, duzluluq, pH, əhəng, azot, fosfor, kalium, kalsium, natrium, maqne- zium və üzvi maddələrin təyini) |
1 nümunə |
35,00 |
6.2.20. |
torpaq analizi - Paket 3 (struktur, duzluluq (EC), pH, əhəng, azot, fosfor, kalium, natrium, üzvi maddələr, mikroelementlərin (Fe, Cu, Zn, Mn) təyini) |
1 nümunə |
45,00 |
6.2.21. |
torpaq analizi - Paket 4 (struktur, duzluluq (anion və kationlar), pH, əhəng, üzvi maddələr, azot, fosfor, kalium, natrium, kalsium, maqnezium, mikroelementlərin (Fe, Cu, Zn, Mn) təyini) |
1 nümunə |
65,00 |
1 |
2 |
3 |
4 |
6.3. |
Torpağın fiziki göstəricilərinin təyini |
||
6.3.1. |
torpağın strukturunun təyini |
1 nümunə |
4,00 |
6.3.2. |
mexaniki tərkib (qum, gil, lil faizlə) |
1 nümunə |
10,00 |
6.3.3. |
torpaqda solma nöqtəsinin və tarla tutumunun təyini |
1 nümunə |
5,00 (hər biri üzrə) |
6.3.4. |
torpaq ekstratında elektrik keçiri- ciliyinin təyini |
1 nümunə |
5,00 |
6.3.5. |
torpaqda nəmliyin və su keçiri- ciliyinin təyini |
1 nümunə |
4,00 (hər biri üzrə) |
6.3.6. |
torpaqda həcm çəkisinin (pozul- mamışdırsa) və sıxlığın təyini |
1 nümunə |
2,00 (hər biri üzrə) |
6.3.7. |
xüsusi çəkinin təyini |
1 nümunə |
6,00 |
6.3.8. |
torpağın standart fiziki analizi (struktur, tarla tutumu, solma nöqtəsi, həcm çəkisi) |
1 nümunə |
11,00 |
6.4. |
Torpağın aqrokimyəvi kartoqramının hazırlanması |
||
6.4.1. |
sahə 100 (daxil olmaqla) hektara qədər olduqda |
1 nümunə |
100,00 |
6.4.2. |
sahə 101 hektardan 500 hektara qədər olduqda |
1 nümunə |
100,00 (və hər əlavə hektar üçün 1,00) |
6.4.3. |
sahə 501 hektardan çox olduqda |
1 nümunə |
500,00 (və hər əlavə hektar üçün 0,50) |
6.5. |
Suvarma suyunun analizi |
||
6.5.1. |
suvarma suyu nümunələrinin götürülməsi |
1 nümunə |
4,00 |
6.5.2. |
suvarma suyunda iy, rəng və görünüşün təyini |
1 nümunə |
1,00 |
6.5.3. |
suvarma suyunda elektrik keçirici- liyinin təyini |
1 nümunə |
2,00 |
6.5.4. |
suvarma suyunda temperaturun, şəffaflığın və bulanıqlığın təyini |
1 nümunə |
1,00 (hər biri üzrə) |
6.5.5. |
suvarma suyunda pH-ın təyini |
1 nümunə |
2,00 |
1 |
2 |
3 |
4 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.6. |
suvarma suyunda ümumi codluğun (Ca2++Mg2+) təyini |
1 nümunə |
7,00 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.7. |
suvarma suyunda duzluluğun təyini |
1 nümunə |
4,00 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.8. |
suvarma suyunda quru qalığın (105o C-də qurudularaq) təyini |
1 nümunə |
3,00 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.9. |
suvarma suyunda üzvi maddənin (permanqanat əmsalı) təyini |
1 nümunə |
5,00 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.10. |
suvarma suyunda karbonatın (CO 2-) və bikarbonatın (HCO -) 3 3 təyini |
1 nümunə |
5,00 (hər biri üzrə) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.11. |
suvarma suyunda kationların (litium (Li+), natrium (Na+), kalium (K+), ammonium (NH4+), maqne- zium (Mg2+), kalsium (Ca2+)) təyini |
1 nümunə |
5,00 (hər əlavə kation üçün 3,00) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.12. |
suvarma suyunda anionların (xlorid (Cl-), fosfat (P043-), nitrat (N0 -), nitrit (N0 -), sulfat (SO 2-), 3 2 4 flüor (F-), bor (B-)) təyini |
1 nümunə |
5,00 (hər əlavə anion üçün 3,00) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.13. |
suvarma suyunda ağır metalların (qurğuşun (Pb), xrom (Cr), kobalt (Co), kadmium (Cd), molibden (Mo)) təyini |
1 nümunə |
5,00 (hər əlavə ağır metal üçün 4,00) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.14. |
suvarma suyunda mikroelement- lərin (Fe, Cu, Zn, Mn) təyini |
1 nümunə |
5,00 (hər əlavə mikro- element üçün 4,00) |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6.5.15. |
suvarma suyunun standart analizi (pH, EC, Ca, Ca+Mg, Na, K, B,
Nazirlər Kabineti ”Fitosanitar tədbirlərinə və dövlət fitosanitar xidmətlərinə görə xidmət haqqının məbləğlərinin təsdiq edilməsi haqqında” qərar qəbul edib. APA-nın məlumatına görə, qərara əsasən, fitosanitar tədbirlərinə və dövlət fitosanitar xidmətlərinə görə xidmət haqqının məbləğləri aşağıdakı kimi müəyyən edilib:
* Təyin olunmuş ərazi üzrə torpağın relyefinə, formasına və əkiləcək bitkinin xüsusiyyətlərinə uyğun olaraq 1-10 hektar ərazidən 1 nümunə (5-25 nöqtədən yığılmış torpağın qarışdırılaraq vahid nümunə hazırlanması) götürülür. CO 2-, HCO -, Cl-, SO 2-) 3 3 4 |
1 nümunə |
45,00 |
* Təyin olunmuş ərazi üzrə torpağın relyefinə, formasına və əkiləcək bitkinin xüsusiyyətlərinə uyğun olaraq 1-10 hektar ərazidən 1 nümunə (5-25 nöqtədən yığılmış torpağın qarışdırılaraq vahid nümunə hazırlanması) götürülür.